12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Започнаха масови проверки за трудови договори в заведенията в Бургас

Седем екипа от Инспекцията по труда започват от днес проверки на заведенията в Бургас. Ще се проверява дали работодателите спазват трудовото законодателство. Според социалния министър Зорница Русинова най-честите нарушения са липсата на трудови договори и извънреден труд, който не се заплаща.

Екипите на инспекцията по труда направиха две изненадващи проверки в заведения за хранене в Морската градина. На пръв поглед и в двете всичко беше наред, никой от персонала не се оплака, че работи без договор или извънредно.

proverki 3Във второто заведение персоналът трябваше да попълни анкетни карти, в които да отбележи при какви условия е нает на работа и спазват ли се трудовите им права. Барманът сподели, че извънредния труд в България често не се заплаща.

proverki 1Проверките ще продължат през цялото лято. 311 са обектите, проверени от началото на летния сезон в Бургаско.

Управителят на второто заведение остана недоволен от нахлулите по време на работа инспектири, придружени от 10 екипа журналисти и камери.

Внезапната проверка изнерви управителката, която трябваше да подготви всички документи за проверка.

Просто е смущаващо, че толкова много хора по време на работни процес , иначе друго не ни притеснява…, каза Изабела Димитрова- управител на заведението.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини