9.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Започна Лятна академия – Ахтопол 2015

До 10 септември 2015 в творческата база на НХА в Ахтопол ще се проведе международната лятна академия – Ахтопол, която включва изработването на скулптурни пластики от дърво, камък и метал и живописни произведения.

През настоящата година в лятната академия участват водещи преподаватели и художници от областта на живописта и скулптурата, които приемат предизвикателството да създадат различни от своята област произведения.

Скулптурните пластики ще бъдат проектирани и изпълнени от участващите преподаватели по живопис, а техните колеги, работещи в областта на скулптурата ще създадат живописните творби. Това предизвикателство ще представи интересни гледни точки и творчески виждания и послания.

Участие в Лятната академия ще вземе Норберт Цукерщетер от Залзбург, Австрия, който ще работи в областта на скулптурата. Създадените произведения ще бъдат включени към съществуващата експозиция в творческата база на НХА (Гръцко училище), гр. Ахтопол, която допринася за естетизирането на града и развитието на културния туризъм.

Участват: Проф. Андрей Даниел, проф. Ивайло Мирчев, проф. Вихрони Попнеделев, Доц. д-р Кирил Божков, проф. Емил Попов, Проф. Петър Бонев, проф. Георги Георгиев проф. Митко Динев, проф. Емил Мирчев, Проф. Светозар Бенчев, студенти от специалност „Резба“ – Симеон Петков, Илиан Иванов, Кристиян Димитров, Александър Кирилов, Норберт Цукерщетер от Залзбург, Австрия.

На 10 септември в 11:00 часа ще се открие експозицията от проведената Лятна академия и симпозиум 2015. Преподавателите и студентите в проекта ще получат сертификати за участие. Международната Лятна академия – Ахтопол 2014 се осъществява със съдействието на Община Царево и Кметство Ахтопол.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук