11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Зелена светлина за рибарската група Бургас – Камено. Ще кандидатства за европейски пари

Общински съвет-Бургас разреши на Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна рибарска група Бургас-Камено“ (СНЦ „МИРГ Бургас-Камено“) да кандидатства за безвъзмездно финансиране с проект по ОП „Морско дело и рибарство“ 2014 – 2020 година. Така, редица малки проекти ще се извършат в съставните селища в община Камено и бургаските села Димчево, Маринка, Извор и Твърдица. Проекти ще се изпълняват и в Ченгене скеле и комплексите Крайморие и Меден рудник. 

„Рибарските общности не се целят в грандиозни и смели проекти, а просто да бъде подкрепена дейността, която и сега извършват. Това е един много добър превод на онази сложна дейност на ЕС, наречена политика за син растеж“, каза зам.-кметът Руска Бояджиева на днешното извънредно заседание на местния парламент.

Финансовата помощ по програмата за „Изпълнение на стратегиите за водено от общностите местно развитие“, финансират по ОП „Морско дело и рибарство“ 2014 -2020 година е безвъзмездна, като максималният й размер за стратегия прилагана от МИРГ е 3 911 660 лева. Предвижда се строителството на вили за гости, облагородяване на пространства и други дейности.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук