20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Златко Димитров: Сигурността на летовниците през Сезон 2016 ще бъде един от основните приоритети в Слънчев бряг

Сигурността на летовниците през Сезон 2016 ще бъде един от основните приоритети в Слънчев бряг.

„Туристите искат да се чувстват защитени, доволни са когато виждат физическо полицейско присъствие в курорта“, коментира изп. директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров. „През всичките тези години откакто съм изпълнителен директор на акционерното дружество, съм работил за засилване на сигурността в комплекса.

Изградили сме контролни пунктове, има видеонаблюдение. Ние като дружество правим всичко възможно, за да подпомогнем работата на униформените“, допълни Димитров. Той даде добра оценка на работата на командированите през миналото лято полицаи и на колегите им от Районното управление в Слънчев бряг.

Първите данни от хотелиерите сочат, че през това лято в курортния комплекс ще почиват повече руски туристи. Традиционните европейски дестинации – Германия и Англия също бележат ръст. Една от причините за по-добрите прогнози е сложната геополитическа обстановка и несигурността в съседна Турция.

След атентата в Истанбул, при който загинаха група немски туристи, южната ни съседка бележи драстичен спад в записванията, отчитат и туроператори. Обтегнатите отношения между Анкара и Москва пък са причина и за завръщането на руските туристи, които миналата година бяха с близо 30% по-малко. В момента на територията на Слънчев бряг тече усилена подготовка за предстоящия сезон. Обновяват се зелените площи и тротоарите, почиства се плажната ивица. Много от хотелите ще отворят врати още за Великден.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук