20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Зукърбърг закръгли богатството си на $47 млрд.

Марк Зукърбърг вече е горд притежател на рекордните $47,1 милиарда, което го прави повече от четири пъти по-богат от втория най-богат човек в САЩ под 40 години, пише британският „Telegraph“.

Основателят на Facebook зае първо място в класацията на Форбс за 40-те най-влиятелни предприемачи в САЩ.

А междувременно Facebook отбеляза поредната си рекордна година. Вече над 1 милиард души използват социалната мрежа всеки ден, а клиповете в сайта се гледат над 8 милиарда пъти на ден.

Възможността да се рекламира в мобилната версия в последните години беше причина печалбите на компанията да достигнат $4,5 милиарда долара за последното тримесечеие на 2015.

Дяловете на Facebook достигнаха рекордните $109 за акция по-рано този месец, скок с 39% от началото на годината. Сега пазарната стойност на компанията възлиза на $297,3 милиарда.

Зукърбърг, който основава Facebook през 2004 година, след като отпада от Харвард, притежава около 30% от компанията. Междувременно 8 от 10-те най-богати предприемачи в листата на Форбс са свързани по един или друг начин с Facebook.

На второ място в класацията е съоснователят на Facebook Дъстин Московиц, който през 2008 напуска компанията за да основе своя собствена, но все още притежава дялове от социалната мрежа.

На трето място е Ян Кум, украински бежанец, който се мести в САЩ едва 16-годишен. През 2009 той основава WhatsApp, което по-късно беше купено от Facebook.

dnes.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук