28.2 C
Бургас
вторник, април 16, 2024

Иван Алексиев: Към днешна дата ОФК „Поморие“ няма!

„Нефтохимик” с ударна подготовка за новия сезон. Отборът ще участва в професионалната лига и всячески се опитва да привлече нови играчи. Четирима футболисти на „Поморие” вече са част от състава на „Нефтохимик.

Днес имахме сериозен разговор с ръководството или по-скоро лоялните на отбора хора останали в Поморие. Ситуацията е повече от сериозна и сме изправени пред взимането на тежки решения. Гръбнакът на този изключителен тим е прекършен, това е факт и феновете го знаят по-добре от мен“, заяви кметът на Поморие Иван Алексиев.

По думите му, отборът в изправен пред сериозния спортен трус. „Големите “грандове” имат средствата и спонсорите и с неимоверни усилия преодоляват такива сривове какво да говорим за нас? В Поморие разполагаме единствено с волята и моралната подкрепа на феновете и спортната общественост. Знаете, че срещите на отбора са били пред отворени врати и напълно безплатно цял сезон“, смята Алексиев.

По думите му, главна задача към момента трябва да бъде възстановяването на отбора. „Към днешна дата ОФК “Поморие” няма, повтарям няма отбор, с който да постигнем същите резултати. Броени дни преди началото на сезона сме напуснати от четирима и ставаме основни донори на “Нефтохимик”, а искат и още трима. Това са Ахмед Ахмедов, Антон Иванов и Христо Лемперов. Цената на всеки един от тях е ясна и сме готови да преговаряме с проявяващите интерес. Има и още две момчета, които са под въпрос с оставането си в отбора. Вероятно подмамени от сладки приказки, но ще ги изчакаме още малко да вземат своето решение. Но явно това не им е достатъчно на „Нефтохимик” и поискаха да вземат старши треньора ни Малин Орачев, а вече има предложение и към доктора на отбора ни д-р Харизанов“, обясни кметът на Поморие.

Все още не е ясно как ОФК „Поморие“ ще успее да направи селекция, която да повтори успехите от миналия сезон. Ясно е, че футболистите получават добро възнаграждение и реално предоставени условия за развитие на всеки един играч.

„Не ми се вярва, но гледам прагматично и съзирам възможност. Лично за мен целите са три. Първо: спешна селекция. Второ: напасване на отбор и треньор и третата цел е място в първите седем. Това не става с магична пръчица за две седмици. Иска се кураж, сърцата игра и себеотдаване. След един добър сезон можем да атакуваме върха и да мислим за влизане сред най-добрите в България“, допълни Иван Алексиев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини