10.4 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Иван Иванов, БРТК: Навлизаме в етап на игнориране на масовия туризъм

Навлизаме в етап на игнориране на масовия туризъм. Това коментира в интервю за Радио „Фокус” – Бургас Иван Иванов, председател на Бургаската регионална туристическа камара.

„Ще навлезем в етап на развитие по отношение на индивидуалния туристопоток, следващото десетилетие т.е. приемане и обслужване на туристи онлайн, в къщи за гости и в семейните хотели. Туристът ще търси преди всичко тишината, спокойствието и вниманието, защото той затова е платил, за да получи и последващите услуги”, категоричен бе Иванов.

„Надявам се и вярвам, че страната ни ще развие великолепна инфраструктура, която в момента е недостатъчна, ще създаде необходимите условия за сигурност на всеки турист, ще създаде необходимите условия за висока култура на обслужване, от която ще се нуждаем още в близките години”, допълни той.

По неговите думи, особено внимание ще се отдели на квалификацията и преквалификацията на кадрите. „Не напразно беше казано, че кадрите решават всичко, а на този етап ние сме на дилемата – да намерим, да квалифицираме и да преквалифицираме онези, които са влюбени в понятието „туризъм“, каза още Иванов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук