24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Измениха присъдата на софиянеца, който уби ирландка в Слънчев бряг

Бургаският апелативен съд измени присъда на Окръжния съд в града и увеличи от 2г. на 3г. ефективното наказание „лишаване от свобода“ спрямо Атанас Динев. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Бургас.

Той е признат за виновен за това, че на 18.07.2014г., в к.к. „Слънчев бряг“ предизвикал ПТП между управляваното от него МПС и неправилно пресичащ пътното платно пешеходец и по непредпазливост е причинил смъртта на гражданка на Р. Ирландия, настъпила в резултата на тежка черепно-мозъчна травма, като деецът е избягал от местопроизшествието – престъпление по чл.343, ал.3, б. „б“, вр с чл.343, ал.1 от НК. С присъдата си Апелативният съд е увеличил и размера на наложеното наказание „лишаване от правоуправление на МПС“ от 4 г. на 5г. Около 22.00 ч. на 18.07.2014г. пострадалата и нейния съпруг се прибирали към жилището си в к-с „Съни дей 3“.

Предприели пресичане на главния път. Тогава те били блъснати от движещия се 52,5 км. в час лек автомобил, управляван от подсъдимия. Пострадалата е била ударена от предната част на автомобила, в панорамното стъкло,, като в последствие тялото паднало до десния банкет. Пострадалата е починала в следствие на причинената тежка черепно-мозъчна травма. Подсъдимият избягал от местопрестъплението, като е установен дни по-късно от полицейските служители. Решението на Апелативен съд-Бургас може да бъде обжалвано пред ВКС.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини