28.2 C
Бургас
вторник, април 16, 2024

Изместват тренировките край морето с час по-рано

Високите температури в Бургас принудиха организаторите на откритите лекоатлетически тренировки да променят часа на спортните занимания. От 06.07.2013г. тренировките край морето, водени от Петър Петров – най-бързият българин, ще започват с час по-рано – в 09:00 часа. Децата от Бургас, желаещи да спортуват, ще могат да правят това всяка събота край Параклиса в Морската градина, а сборният пункт на желаещите е до двата пилона със знамената (срещу „Тропикана”). Организатор на спортните мероприятия е Клуб по конен спорт „Кан Крум” – Бургас, а инициатор на идеята е председателят на клуба инж. Георги Базотев.

„Във време, когато сме обградени от много лични и обществени проблеми, е най-наложително да се обърне повече внимание на начина на живот и възпитанието на децата, а това става най-добре чрез спорта”, категоричен е инж. Георги Базотев.

Децата, включили се в откритите лекоатлетически тренировки ще имат възможност да се учат от олимпийският медалист и национален рекордьор в леката атлетика Петър Петров, от неговия ученик и републикански шампион Петър Колев, както и от заслужилия треньор Георги Бахчеванов.

„Тренировките, които провеждаме всяка събота в Морската градина на Бургас са под мотото „Спорт за здраве”. Идеята ни е да подобрим културата на движение на децата”, каза най-бързият българин Петър Петров.

Ползите от леката атлетика разясни и заслужилият треньор Георги Бахчеванов: „На първо място леката атлетика е в основата на всички спортове, защото помага за развитието на общата култура на движение. До 90-та година от 1-ви до 4-ти клас всички спортисти, независимо от спорта, който практикуват – от плувеца до алпиниста – минаваха през пионерски четирибой. Той представлява основата на лекоатлетическите дисциплини – 60м. гладко бягане, висок скок, дълъг скок и хвърляне на топка. Леката атлетика развива бързината, силата, издръжливостта, гъвкавостта, координацията и интелекта”.

Бахчеванов, заедно с Петър Петров и Петър Колев очакват бургаските малчугани всяка събота сутрин в Морската градина. За повече информация може да се обръщата към Петър Петров на тел.: 0896889838.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук