11.5 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Искат нови таксиметрови стоянки

Таксиметрови шофьори настояват за актуализация на стоянките за жълти коли в Бургас след като стана ясно, че по новата транспортна схема на града се предвижда редуциране на местата за престой. Общинският съветник Димитрина Буланова вече е входирала предложение с определени нови участъци, които трябва да бъдат разгледани от местния парламент.

Искането за нови стоянки за таксиметровите коли е на независимия транспортен синдикат „Авто 94“.
Предложените от Буланова промени са обсъдени с браншовите организации, общинската администрация, Пътна полиция, ИА „Автомобилна администрация“.

Новите стоянки са съобразени с изискванията за безопасност, исканията на таксиметровите превозвачи и са съобразени с осигуряване на лесен и удобен достъп на гражданите до таксиметровите услуги, мотивира искането си съветникът.

На следващ етап, при отпадане на спирки от градския транспорт, на които са изградени джобове, при възможност същите ще бъдат обследвани и предложени за организиране на таксиметрови стоянки, се казва още в докладната.

По план отпадат стоянките на: бул. „Проф. Я. Якимов“ на паркинга пред бл. 34; до супермаркет „Пикадили“ в локала зад заслона; ул.“Хр. Ботев“ № 70 в изграден джоб след спирката; до бл. 16 в к-с „Лазур”; ул. „Въстаническа“ – вход-изход към бл. 472; бул.“Ст. Стамболов“ пред бл. 32 и в ж.к.“Братя Миладинови“ в съществуващия паркинг пред копирен център.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини