14.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

И Платини е „аут“

Международната футболна федерация /ФИФА/ отстрани още две ключови фигури след президента Сеп Блатер, съобщават световните агенции. С временно прекратени договори са зам. шефът на организацията и шеф на УЕФА Мишел Платини, както и генералният секретар Жером Валке.

Наказанията идват след решение на Етичната комисия към световната футболна централа. И срещу тримата в момента текат разследвания за корупционни практики. През следващите три месеца Блатер, Платини и Валке няма да могат да се занимават с футбол.

platini 2

*Само преди няколко месеца Мишел Платини посети Бургас, за да връчи купата на шампионите в  Европейско първенство по футбол за юноши

BBC припомня, че етичната комисия към ФИФА започна разследване срещу Блатер, след като швейцарските власти отвориха криминална процедура срещу 79-годишния Сеп. Той е обвинен в подписване на контракт, който ощетява ФИФА и „неправомерно плащане“ на Платини. ФИФА също така нищи защо босът на УЕФА е получил въпросния превод от 2 милиона евро. Той е направен цели 9 години, след като Платини е консултирал ФИФА и лично Блатер.

Валке пък е под прицела на публикации, че се е облажвал сериозно покрай продажбата на билети за световни първенства. По-рано тази година САЩ обявиха, че са разкрили група от 14 души във ФИФА и техни познати, които са прибирали подкупи или са рекетирали организатори на шампионати.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук