11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Кандидат за кмет на ДПС със заличена регистрация

Кметът на община Камено Стефан Бонев е издал заповед за заличаване на адресната регистрация на общинския лидер на ДПС Димитър Николов.

Това стана ясно на пресконференция дадена от Николов и адвоката му Константин Тончев.

Ето какво разказа по случая общинският председател на ДПС – Камено Димитър Николов:

„Извърших адресна регистрация на 19 януари 2015 г. в село Трояново, община Камено. Това стана чрез договор за наем, представих декларация от собственика, както и нотариален акт, каквото е изискването по закон.

Имахме договорката да закупя този имот през февруари, за да изпълнявам европроект. При сключването на договора за наем направих адресна регистрация в служба ГРАО в община Камено.

Адресът, който ми подадоха от общината беше ул.“Н.Й.Вапцаров“ №5. Допитах се до тях, тъй като в нотариалния акт и в протокола за публична продан на съдебния изпълнител имаше само планоснимачен номер 554 в квартал 27.

Заради това в общинската администрация служба ГРАО би трябвало да провери този адрес, тъй като единият от документите беше договор за наем и трябваше да проверят съответно адреса и дали съществува като реален. А те реално са ми подали ул.“Н.Й.Вапцаров“ №5.

При извършване на полицейска проверка по нареждане на главния прокурор Цацаров през май т.г. се костатира, че адресът ми е не е на номер 5, а на №6. Т.е. имотът, който съм закупил е на №6.

Аз веднага изпратих адвокат Тончев, тъй като бях служебно ангажиран, да ми промени адресната регистрация и към тоза момент тя стана факт и бях регистриран вече на ул.“Н.Й.Вапцаров“ №6.

След тази регистрация обаче бях потърсен от органите на полицията, тъй като срещу мен е имало подадена жалба от собственичката, живуща на ул.“Н.Й.Вапцаров“ №5, че аз съм фалшифицирал по един или друг начин със съответните документи на №5. Това ми беше казано от полицейските органи.

Като научих да това, пуснах жалба в Районна прокуратура – Бургас за констатиране на моята правота и намиране на действителните извършители на съответното деяние.

На 1 септември получих заповед от кмета на община Камено, с която той ме заличава от 19 януари 2015 г. като жител на общината. Същата заповед се подава към съоветната служба за автоматизирането на изключването ми като жител на общината.

Аз друго жителство нямам никъде. Не мога да си изкарам нито един административен документ. Предишната ми адресна регистрация е заличена“.

Днес, след разговор със собственичката на къщата на ул. „Вапцаров“ №5 става ясно, че самата тя е неграмотна и не знае какво е подписала. Казали й, че Димитър Николов иска да й вземе къщата и трябва да подпише, за да му попречи.

„Тази жалба е нищожен документ“, заяви адвокат Тончев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук