24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Канят несебърски фирми на бизнес форум в Москва

Възможностите на български фирми да участват на международна изложба през април в Москва обсъдиха в Несебър  проф. Виктор Архипов, председател на Руския национален комитет за Черноморско икономическо сътрудничество и туроператорски фирми, фирми за недвижими имоти и от други сфери на бизнеса. Проф. Архипов  заяви, че заради геополитическата ситуация от близо 3 милиона руски туристи, част от тях,  ще се пренасочат от курортите в Турция, Египет и Тунис към България. По думите му е възможен 30% ръст на руските туристи у нас.

„Мисля, че тази цифра  е реална, но затова трябва да се положат усилия,  да има популяризация, добра реклама, добри видео клипове, които да се показват по руските телевизии, но за това трябват и да се вложат пари за добра реклама, а ние сме готови да помогнем с каквото трябва”, заяви проф. Архипов.

От туристическите фирми заявиха, че имат проблеми с превоза на рекламни материали. Оказало се, че спедиторските фирми отказват карго доставките, заради проблеми с руските митници. Според представители на бранша проблемът се е появил след въвеждането на санкциите от страна на ЕС към Русия и контра санкциите, с които Москва отвърна.

На предстоящите туристически борси в Русия Несебър ще промотира  освен поклонническия и културно- историческия туризъм и богатата си фестивална програма.

Кметът на Несебър заяви, че очаква силен сезон за Несебър и съживяване на руския пазар на недвижими имоти у нас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук