15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Клуб „Русофили” и в Несебър 

Жители от всички съставни селища на Община Несебър уважиха поканата на Инициативния комитет  за учредяване на структурата на национално движение „Русофили” /НДР/ . Учредителното събрание се състоя в основната зала на конферентен център „Несебър”. На него присъства координаторът НДР за Област Бургас Веселин Вутов.

Той представи пред присъстващите устава и други програмни документи на движението, след което се пристъпи към избор на Управителния съвет /УС/, който бе гласуван единодушно от участниците в събранието.Същият вот получи и предложеният за председател на УС Христо Николов.

Избраният УС е в състав от 13 души.Председателят предложи за свои заместници Стойко Стоянов-настоящ секретар на Община Несебър,Ирена Божилова-преподавател по руски език в СОУ „Любен Каравелов”- Несебър и Иванка Атанасова.

В края на събранието един от учредителите – Красимир Косев, представи създадения през м.април 2015 сайт Руски дневник, който е медия за балансирани новини от Русия, представящ я на 16 езика,отвъд стереотипите и заглавията.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук