21 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Кметове се вдигат на бунт срещу Парк „Българско Черноморие“?

„В момента, в който се заговори за създаването на Национален парк „Българско Черноморие ”, алармирахме, че паркове се правят в планински, горски части. Не може да има паркове на плажа или в пряка близост до морето.” Това каза за zonaburgas кметът на Созопол, Панайот Рейзи.

Панайот Рейзи

Той се закани, че ще направи предложение до всички  Черноморски кметове за изготвяне на протестна декларация срещу реализацията на идеята за създаването на подобен парк.

„Ние имаме достатъчно защитени територии и ограничения , за да налагаме още. Нека не ограничаваме  природата на България. Няма друга страна в Европа, която да има толкова голяма територията под НАТУРА 2000”, каза Рейзи.

По думите му,  зад желанието за обособяването на Парк „Българско Черноморие ” прозира некомпетентност и непознаване на териториите, които ще бъдат включени в него.

„Не мога да остана безучастен по казус, който засяга частни, общински и държавни земи. Достатъчно ограничени сме от ЕС . Ще направя всичко възможно да бъдат пуснати уведомителни  писма, че сме против този проект”, каза още созополският  кмет.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук