28.2 C
Бургас
вторник, април 16, 2024

Кметът Иван Алексиев отново е номиниран за Кмет на месеца

След спечеления през февруари тази година приз „Кмет на месеца”, кметът на община Поморие Иван Алексиев отново е номиниран и участва в надпреварата, организирана от портала на българските общини – Кмета.бг. Темата на месец юли е „Отдих и спорт“.

Номинацията на кмета Алексиев е за успешно реализираната кампания „Да раздвижим Поморие”, в рамките на която се проведоха десетки събития и инициативи, популяризиращи ползите от физическата активност – въведе се утринна гимнастика в училищата и се организираха различни спортни и забавни игри в детските градини. Едни от най-атрактивните събития през месец май бяха училищният маратон и фолклорно надиграване, бебешкият спортен празник и инициативата „Активна събота”, осъществена с помощта на сдружение „BG Бъди активен”.

Спортните събития в община Поморие продължиха и през месец юни с традиционния турнир „Играй футбол, сбъдни мечтите си!”, организиран по случай Деня на детето и 17-то издание на ветроходна регата „Циклон”, в която участваха състезатели от 13 спортни клуба с над 120 яхти.

Гласуването за “Кмет на месеца” става в сайта  kmet.kmeta.bg, като от един IP-адрес може да се гласува на всеки 24 часа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини