15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Кметът на Несебър Николай Димитров уважи образователен конгрес

Над двеста участници се включиха в XII-я Международен Балкански образователен и научен конгрес, който тази година се проведе в Несебър. Събитието даде възможност на учените, експертите, педагозите да обсъдят най-значимите теми и въпроси в полето на съвременното образование. По време на форума бяха изнесени над 150 доклада в целия спектър на образованието, сред които и два от гост-лектори от Русия и САЩ. Организатор на престижното събитие бе Педагогическият факултет на Тракийския университет в Стара Загора.

Специален гост на официалното откриване на конгреса бе кметът на Несебър Николай Димитров, който поздрави участниците. В словото си той подчерта, че общината посреща туристи от цял свят, особено през активния летен сезон и обърна внимание, че на нейна територия се намира единствения български град под егидата на ЮНЕСКО, известен със своето хилядолетно културно-историческото богатство.

Николай Димитров сподели, че Несебър поддържа на високо ниво международните си връзки с различни градове в Европа, като се спря конкретно на Одрин и Охрид, които имаха свои представители на конгреса.  На финала на приветствието си кметът обърна внимание на гостоприемството на морската община, и възможностите й за различни видове туризъм.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук