9.9 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Кметът на Несебър раздаде дипломите

Кметът на Несебър Николай Димитров лично връчи на зрелостните от СОУ „Любен Каравелов“ дипломите им за средно образование днес, като малко преди това им пожела да бъдат себе си и да следват мечтите си, да бъдат упорити и всеотдайни.

„Със завършване на средното образование нищо не свърша, защото този етап от живота е преходен.“, бе мнението на градоначалника, който допълни че, предстоят още предизвикателства, борба за реализиране на мечтите и постигане на набелязаните цели. Кметът в поздравителното си слово подчерта, че човек се учи през целия си живот и даде личен пример от опита, който има. Накрая той се обърна към зрелостниците с думите: „Вие сте бъдещето на нашия град, затова  вярвам, че всеки един от вас ще продължи достойно животът си оттук нататък“.

Директорката на СОУ ”Любен Каравелов” в Несебър Тодорка Желязкова пожела на всеки един от зрелостниците, според индивидуалните желания и стремежи, да получи допълнителна квалификация и образование, а след това и престижна професия, с която да се гордее не само цялото училище, а и целият град.

Директорката не пропусна да сподели с градоначалника за добрите резултати, които са постигнали дванадесетокласниците при матурите. Тя информира, че всичките 47 зрелостници от СОУ ”Любен Каравелов” – Несебър, са били допуснати до държавен зрелостен изпит, като всички са се дипломирали и то с добри, много добри и отлични резултати.

„Със сигурност сме били взискателни в някои моменти, а на вас ви е дотежавало и вие идвало да  захвърлите всичко, но след изминатия път, аз вярвам, че това си е заслужавало, виждайки крайният резултат днес. „, обърна се към учениците директорката. Тя не пропусна да сподели с кмета на Несебър и забележителният резултат на зрелостника  Веселин Богданов  – младежът е  постигнал на държавния зрелостен изпит по  английски език пълна шестица, което бе отбелязано като рядко явление. Директорката допълни, че за това постижение е информирала и  РИО – Бургас. В присъствието на всички бяха обявени и отличници на випуска, които тази година  са Габриела Димитрова и  Апостол Тулев.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини