12.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Кметът на Община Несебър участва в среща на високо ниво между България и Русия

 

На 27. януари се проведе работна среща между министъра на туризма на Република България г-жа Николина Ангелкова и ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация Олег Сафонов, на която, заедно с кметовете Черноморски общини, включително кмета на Община Несебър Николай Димитров, бяха обсъдени на високо ниво туристическите взаимоотношения между България и Русия и плановете за предстоящия туристически сезон.

Като кмет на общината, която всяка година посреща най-много туристи от всички краища на света, Николай Димитров запозна Сафонов с практиките на Община Несебър за осигуряване на най-добри условия за туристите, както и политиките на Общината в сферата на сигурността. През летния сезон Община Несебър финансира командироването на полицейски сили от цялата страна, които се грижат за поддържане на реда и осигуряват на почиващите възможността да се посветят на това, което всеки цени най-много по време на отпуската си – спокойствието. „Радвам се, че можем да посрещнем и руските туристи в благоприятни условия, осигуряващи им възможности за разнообразни и качествени туристически услуги“, сподели Николай Димитров.

Община Несебър през годините установява трайни добри отношения с редица руски общини, с които работи съвместно в посока на културния и туристически обмен. Общината има разработена дългосрочна политика за участие в регионални туристически борси, която през предходния сезон донесе успех и показа добри резултати на полския пазар. В момента Несебър се подготвя за регионални туристически борси в Русия, за които Общината е получила покана лично от Сафонов, като се предвижда атрактивното представяне на туристическия продукт отново да донесе очакваните успехи.

Освен сезонно приходящи руски туристи, в Община Несебър има голяма общност от трайно заселили се руски граждани, притежаващи недвижима собственост, които активно се включват в социалния, културен и икономически живот на общината. Общинска администрация активно поддържа добрите отношения с руските институции, грижещи се за туристическите въпроси, и срещата с Сафонов като ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация е още една стъпка, която се очаква да повлияе благоприятно на Община Несебър като дестинация, поддържаща руски контингент.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук