13.2 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Кметът на Поморие Иван Алексиев получи приз „Кмет на гражданите”

Приключи церемонията по награждаване на победителите в националния конкурс „Кмет на годината“, организиран съвместно от Портала на българските общини Kmeta.bg и Информационна агенция „Фокус“.

Кметът на община Поморие Иван Алексиев получи приз „Кмет на гражданите“ в категорията за община с население от 20 до 50 хил. души. Наградата връчи Боян Томов,  изпълнителен директор на „Бранд Медия България“.

priz

„За мен тази награда е огромна чест, но и огромна отговорност. Това е признание за всички служители от общинска администрация Поморие, за огромния труд, който положиха през тези четири години, но и голямо признание за гражданите на гр. Поморие и община Поморие. За да бъде един кмет успешен и да е удовлетворен от работата си, трябва да е постоянно сред хората и до хората – в хубави и в лоши моменти, в радост и в болка. Ние в Поморие постигнахме това. Заедно с гражданите на Поморие изстрадахме, но успяхме за завършим качествено и в срок най-големия проект за града ни – водния цикъл на Поморие, на стойност 96 млн. лева. Затова тази награда е за гражданите на Поморие. Благодаря им за търпението, доверието и подкрепата, която получавам всеки ден от тях.”, каза кметът Иван Алексиев.

Конкурсът „Кмет на годината“ за трети път отличи най-успешните градоначалници. Тази година, 38 от тях получиха наградите, разпределени в 14 категории. Във всяка от категориите бяха раздавани по три приза – за голяма, средна и малка община. В гласуването участваха над 450 хиляди души.

На официалната церемония присъстваха министрите на регионалното развитие и благоустройство – Лиляна Павлова, на земеделието и храните – Десислава Танева, на туризма Николина Ангелкова, ръководителят в ГД „Околна среда“ на Европейската комисия Джордж Кремлис, депутатът от Европейския парламент и член на председателството на Европейския парламент – Андрей Ковачев, депутатът от Европейския парламент и член на Комитета по регионалното развитие – Андрей Новаков, както и множество представители на бизнеса.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук