11 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Кой е Иван Попов?

“Ние сме вълци, не можем да бъдем агнета”

Убитият в Поморие Иван Попов беше арестуван преди месец пред дома си в бургаския комплекс „Братя Миладинови”. 33-годишният мъж с прякор Страшилището има дебело криминално досие. Повечето от производствата срещу него са за притежание и разпространение на наркотици.

Счита се, че Иван Попов, който е извествен и като Костов е оглавявал организирана престъпна група, която е имала задача да разпределя дрогата в региона. Попов е имал ефективна присъда – 3 години от 2007 година, когато е признат за лидер на организирана престъпна група. След излежаване на наказанието си е бил свързан с така наречената „Банда с кирките”.

Разработката срещу групата на “Костов” през 2006-та се смята за „генерална репетиция“ на удара срещу наркопирамидата на Димитър Желязков, извършен година по-късно. Първият тогава опит на Попов да стане наркобарон завършва с арест. По това време той се появява във виртуалното пространство с никнейм “Иван Костов”, откъдето идва и прякора му.

Месеци наред полицаите са дебнели групата му, използвали и СРС-та, за да могат да докажат престъпната й дейност. Тогава се изпробват част от тактиките, които по-късно се прилагат и при мащабната операция срещу Очите. От случая остава и емблематична фраза на „Костов“, засечена чрез специалните разознавателни средства: “Ние сме вълци, не можем да бъдем агнета”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук