7.1 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Командироват румънски полицаи в Слънчев бряг

Румънските полицаи ще осъществяват патрулна дейност с българските си колеги на територията на четири районни полицейски управления по Черноморието – к.к. „Албена“, Балчик, к.к. „Златни пясъци“ и в Несебър, което обслужва курорта „Слънчев бряг“. Това съобщи във Варна главният секретар на МВР Георги Костов, цитиран от БНТ. Във всяко от управленията ще бъдат командировани по двама румънски полицаи през юли и август. Освен това България и Румъния ще въведат и погранични съвместни патрули, които ще работят в петък и неделя.
От вътрешността на страната през сезона ще бъдат командировани повече от 750 служители на МВР, като за района на Варна те ще са над 140. От днес на КПП-тата в Слънчев бряг трябва да има полицейски патрули.
Главният секретар на МВР и изпълнителният директор на НАП Бойко Атанасов обявиха, че във Варна е създаден Междуведомствен център за съвместна работа между МВР и приходната агенция, като целта е да се подобри работата на всички правоприлагащи органи за противодействие на престъпленията, нанасящи вреди на бюджета. Центърът ще бъде разположен в сградата на дирекцията на МВР във Варна и ще обслужва и Добричката дирекция на полицията.
Работата в центъра ще е по три направления – съвместни патрули по курортите, съвместни действия при проверки на нощните заведения за спазване на данъчно-осигурителното законодателство и фискален контрол, обясни директорът на НАП. Той допълни, че идеята е кампанията да стане целогодишна.
В контролната дейност ще могат да се включват и представители на Инспекцията по труда, Агенцията по безопасност на храните и други.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини