11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Константин Гребенаров е новият областен управител на Бургас

Константин  Гребенаров e новият областен управител на Бургас. Това решение беше взето на заседание на Министерски съвет днес. Той е председател на ГЕРБ в Созопол и общински съветник в морския град. Гребенаров е роден 9 май 1954 г. в  Созопол. Завършил е Английската езикова гимназия „Гео Милев“ в Бургас и  ВМЕИ „Ленин“, специалност Топлоенергетика и ядрена енергетика, машинен инжинер. От 1980 – 1983  работи в „Телекомплект“- Изграждане на телекомуникационен проект в Кувейт, сътрудник на Генералния мениджър на проекта. Осъществяване на контакти и сътрудничество с Министерството на телекомуникациите на Кувейт и другите държавни органи.1984 – 2005 – МВР, Национална Служба за Сигурност. Последователно съм заемал длъжностите от редови оперативен работник, началник група, началник сектор до началник направление. Кариерата му на ръководен служител в НСС фактически  започва от 1997 г. когато е издигнат за началник сектор, благодарение на доверието получено от тогавашния Директор на НСС – Ген. Ат. Атанасов. Конкретните задачи, които е изпълнявал са били – Защита на Националната Сигурност в сферата на икономиката, разкриване и пресичане на финансови престъпления като измами с кредитни карти и производство на фалшиви платежни средства. Под негово ръководство е проведена първата успешна операция в България срещу пране на пари, също разкриване и предотвратяване на митнически нарушения – разбиване на контрабандни канали за цигари /Ново село/ и алкохол. Ръководил е написването на така наречения доклад за контрабандата със спирт, за което е награден с грамота и награда лично от тогавашния Министър председател на България г-н Иван Костов.  Последните 5 години като Началник направление „Защита на класифицираната  информация“ в НСС е организирал и ръководил дейността по изграждането и функционирането на националната система за класифицирана информация. Активно е работил за подготовката на България за присъединяване към НАТО, като член на Междуведомствения Съвет към Министерски Съвет. Като Началник Направление в НСС е участвал в работните групи на Специалния и Икономическия комитет в Щаб квартирата на НАТО в Брюксел. Притежава  сертификат за достъп до национална класифицирана информация и сертификат за достъп до класифицирана информация на НАТО. В качеството си на ръководен служител в НСС постоянно е бил в контакт с представителите на сродните служби на страните членки на НАТО и Европейския Съюз.През 2004 г. бях представител на България в Международния Комитет за Сигурност на Олимпийските игри в Атина.

През периода, в който е бил служител на МВР, е преминал курсове и школи за допълнителна езикова и професионална подготовка:

Август 2004 – Декември 2004 – Школа за подготовка на висши офицери в Канада.

Май 2003 – Курс към Министерството на Външните работи на Великобритания, организиран от МИ 5 по прилагане на специални способи и методи за проучване на лица кандидатстващи за достъп до класифицирана информация.

1997 – 2000 – Различни  курсове организирани от Сикрет Сървис и ФБР  за противодействие на организираната престъпност – пране на пари,   фалшиви платежни средства, контрабанда и други.

1991 – 1993 – Двугодишен курс по гръцки език в Академията на МВР.

1990 – 1992 – Следдипломна квалификация „Международни икономически  отношения“ към ВИИ.

1984 -1985 – Начален едногодишен курс за новопостъпили служители в МВР – българско законодателство, публична администрация и международни отношения.

През 2005 г. по собствено желание се пенсионира от МВР и започва работа в „Бритиш Американ Табако“ – клон Белград, като мениджър сигурност. Задълженията ми бяха да осигурявам нормалното функциониране дейността на компанията на територията на целия Балкански полуостров – разкриване и предотвратяване на опити за незаконно използване марките и продуктите на компанията от престъпни елементи. От 2007 г. живее в град Созопол и се занимавам с частен бизнес. Председател е  на ПП ГЕРБ – Созопол и член на общинския съвет в града. burgaskonstantin_grebenarov1.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук