21 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Контрабандна валута, златни накити и часовници задържаха на Малко Търново

15 000 недекларирани евро, 91 гр. златни накити, 3 часовника и 24 сертификата за автентичност с марката „Роберто Браво“ откриха и задържаха митническите служители на МП Малко Търново. Недекларираната валута и бижутерски изделия е пренасял в ръчна чанта  български гражданин, който е пътувал с туристически автобус от България за Турция. При пристигането на автобуса на МП Малко Търново, шофьорът и всички пътници са заявили, че не изнасят валута, валутни ценности или стоки за деклариране. При митническата проверка на автобуса обаче един от пътниците е предизвикал подозрения у митническите служители.валута При извършения личен преглед и щателна проверка на багажа на пътника се оказва, че в ръчната си чанта той пренася недекларирани 15 000 евро, 21 пръстена, колиета, обеци от бял и жълт метал с общо тегло 91 грама, както и 3 часовника, с инкрустации и камъни. В ръчната чанта са откри също и 21 пластични сертификата за автентичност на изделията с марката „Роберто Браво“.

Извършената първоначална експертиза е потвърдила, че изделията са  изработени от бяло и жълто злато със скъпоценни и полускъпоценни камъни.

накитиСрещу 36-годишния български гражданин с инициали Е.М. е съставен акт за нарушение на Валутния закон и Закона за митниците. Работата по случая продължава. Недекларираната валута, златни накити и часовници са задържани и ще бъдат отнети в полза на държавата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук