23.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

„ЛИНА” запозна лекарите в Поморие с най-новите лабораторни тестове

„Внедряваме модерна апаратура и работим с най-новите тестове. Нашата цел е да запознаем с тях и лекарите, които имат пряк контакт с пациентите”, споделят от най-голямата лаборатория в областта – „ЛИНА”.

Лекарите в Поморие бяха запознати с последните постижения при лабораторните анализи  в сферата на клиничната лаборатория, микробиологията, паразитологията и цитохистопатологията. Това стана по време на презентацията на най-голямата лаборатория в област Бургас „ЛИНА”, на която присъстваха специалисти от МБАЛ Поморие, болницата за рехабилитация и общопрактикуващи лекари.

„Внедряваме модерна апаратура и работим с най-новите тестове.  Нашата цел е за тях да узнаят и лекарите, които имат пряк контакт с пациентите”, каза д-р Васил Костадинов, който е управител на „ЛИНА”.

13530813_1126471984042307_1231193100_n

Тестовете имат голямо приложение, защото спестяват ценно време при  поставянето на диагнозата  и започването на лечение. Сред новостите са изследване на  Цистатин C, което се използва за ранна  диагностика  на бъбречна недостатъчност, Ренин, който открива причините, водещи до артериална  хипертония, Калпротектин, който намалява броя на пациентите, нуждаещи се от колоноскопия,  експресната антибиограма URIFAST, тест за откриване на туберкулоза Т-SPOT.TB, течно-базирана цитонамазка и др.

Изследванията бяха презентирани от вирусолога д-р Татяна Николова, специалиста по клинична лаборатория д-р Марта Райкова, микробиологът д-р Сашка Михайлова д.м. и цитохистопатолога д-р Станко Данданов.

„Успешното  лечение зависи от правилното поставяне на диагноза. Благодарим Ви, че ни запознахте с последните нововъведения, мисля,  че това бе изключително полезно за нас”, каза специалистът по вътрешни болести д-р Снежанка Планска.

Медицинска лаборатория „ЛИНА” е позната със своите профилактични кампании, чиято цел е да насърчат населението да се изследва за най-разпространените и социално значими болести. Високотехнологичната лаборатория инвестира в нова апаратура, обучение на своите кадри и постоянно въвеждане най-новите лабораторни анализи.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини