12.1 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Логика: Спиш, съдиш, печелиш

Полицай, заснет да спи сладко почти час по време на дежурство, спечели дело срещу МВР. Той успя да докаже в съда, че не е бил инструктиран, че дрямката е несъвместима със служебните му задължения, пише в. „Марица“.

Униформеният е санкциониран с писмено предупреждение, че при второ нарушение ще отнесе по-тежко дисциплинарно наказание, но и тази заповед на шефа на полицията в Асеновград е отменена от Административния съд в Пловдив като незаконосъобразна.

Никола Врагов е младши полицай в сектор „Охрана на обществения ред“ в Асеновград. На 17 септември м.г. бил наряд заедно със свой колега, като двамата трябвало да патрулират със служебен автомобил „Опел Астра“. Колата била оборудвана с видеокамера и при преглеждането на кадрите ясно се вижда, че за времето от 4,30 до 5,28 ч. Врагов спи на предната дясна седалка.

На това основание той е наказан от шефовете си с предупреждение от три месеца за проявената небрежност. Полицаят обаче оспорва заповедта в съда и успява да докаже, че започвайки работа в полицията, не е бил запознат с инструкция за реда и организацията за осъществяване на дейностите по контрол на пътното движение.

От текстовете в нея се вижда, че никой дежурен не би могъл да следи трафика, докато дреме, но тъй като Врагов не бил минал изричен инструктаж, съдът решава, че нарушението му не е доказано. Полицията може да обжалва пред Върховния административен съд.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини