15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Лъскат Несебър, Свети Влас и Слънчев бряг преди активния летен сезон

2111Община Несебър е с обновена визия непосредствено преди активния летен сезон. В разстояние на десетина дни кметът Николай Димитров инспектира как върви процесът в Обзор, Сл. бряг, Свети Влас, Равда и Несебър. В обиколката по населените места градоначалникът бе придружен от Динко Войнов, началник-отдел „Инвеститорски контрол“, и от Димитър Панев, зам.-директор на Общинско предприятие „БКС и озеленяване“.

Свети Влас

Първият оглед кметът Николай Димитров направи на строително-ремонтните дейности, които се извършват в Свети Влас – подмяната на водопровода на ул. „Кирил и Методий“, преасфалтирането на ул. „Стара планина“, освежаването на уличните стълбовете, поддържането на зелените площи и засаждане на различни видове летни цветя. Беше констатирано, че пейките в центъра на града вече са пребоядисани. Съвсем скоро ще бъдат поставени нови кошчета за смет в централната част на Свети Влас, а в момента тече ремонт на шадравана там, като пускането му в експлоатация ще бъде факт до броени дни. Освен това в разговор с местни жители, градоначалникът сподели, че през следващата година Община Несебър планира да преасфалтира и още една от най-старите улици в града – ул. „Кирил и Методий“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСлънчев бряг – запад

По време на инспекцията на обновителните процеси бе установено, че по главния път между Слънчев бряг и Свети Влас вече са освежени всички стълбове на уличното осветление. В Слънчев бряг –запад – кметът провери крайният резултат от асфалтирането на четири улици, от извършения цялостен ремонт на поливната система, както и на изцяло обновените зелени площи около общежитията.

Равда и Обзор

Кметът на Несебър инспектира подновяването на хоризонталната маркировка и полагането на тротоарните настилки, както и как се поддържат зелените площи и до къде е стигнало засаждане на различни видове летни цветя в Равда и Обзор.

Несебър

DSC_7071С особено внимание Николай Димитров провери дейностите в Стария Несебър, където тази година всички зелени площи са направени изцяло с нова трева и нови насаждения, а всички поливни системи са подновени. Градоначалникът не пропусна да нагледа и как се полагат павета по южната алея на полуострова. Той се спря още до рибната борса и църквата „Йоан Алитургетос“, където от няколко дни вече жители и гости на града се радват и на пъстри кътове с цветя. Проверката му включи и крайбрежната алея на полуострова, която е облагородена със зелени площи. По време на обиколката в Стария Несебър кметът видя до къде е стигнало облагородяването с нови съоръжения, настилка и ограда на две детски площадки на полуострова – близо до храма „Христос Пантократор“ и до читалище „Яна Лъскова“. Бе констатирано, че са подменени пейките около църквата „Христос Пантократор“.

Новост на полуострова е и изцяло подменена настилката на сцената на амфитеатъра. Съвсем скоро по улиците на древния град ще бъдат поставени нови кафяви съдове за смет с логото на общината и с 50% по-голяма вместимост.

Кметът на Несебър Николай Димитров провери и дейностите по изграждане на културния център, където прилежащото пространство вече е изградено, а една от улиците около него е с нов асфалт. Преди дни бе довършено освежаването на пътната маркировка в града, при която вече е указано къде има най-близък общински паркинг и колко е разстоянието до него.

Още подобрения

Подобрения на територията на общината има и по отношение на транспортната схема на масовия обществен транспорт – изграждат се нови спирки в джобове и нови заслони (напр. на Здравната къща – Несебър). Актуализира се транспортната схема на с. Радва, която ще бъде готова в началото на юни. Създават се нови стоянки за таксиметрови автомобили и се подобряват условията на съществуващите. Поставят се нови, специални табла с разписанията на автобусните линии от масовия обществен транспорт.

Сметосъбирането и тази година в Стария Несебър ще се извършва на три смени, предстои да бъде въведена и нощна смяна за сметосъбирането в новия град. За първа година е въведена втора смяна в Свети Влас. В момента се извършват дейности по поставяне на втора преса на ПСО „Несебър“, като пускането й в експлоатация ще подобри качеството на сметосъбирането.

Всеки, който реши да посети общинския център, ще бъде посрещнат освен с всички изброени до тук обновления, но и с множество контрастните цветни композиции, които се забелязват на различни места в Несебър, като се започне още от входа на града – те са още едно от подобренията във визията, създават приветлив екстериор, подходящ за туристическия имидж на един от най-красивите градове в страната.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук