23.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Лятна академия и симпозиум – за пореден път в Ахтопол

В творческата база на НХА, Гръцко училище – Ахтопол откриха експозицията от проведената седма Лятна академия и симпозиум. В присъствието на кмета на община Царево – инж. Георги Лапчев и кмета на гр. Ахтопол – инж. Атанас Желязков, участващите преподаватели от НХА представиха своите скулптурни и живописни произведения и получиха сертификати за участие. 

В тазгодишния проект участваха водещи преподаватели и художници от областта на живописта и скулптурата, които приеха предизвикателството да разменят ролите си и да създадат творби, различни от своята професионална област. Скулптурните пластики бяха проектирани и изпълнени от участващите преподаватели по живопис, а техните колеги, работещи в областта на скулптурата създадоха живописни творби.

Участие в Лятната академия взе Норберт Цукерщетер от Залзбург, Австрия, който работи в областта на скулптурата.

Създадените произведения ще бъдат част от съществуващата експозиция в творческата база на НХА (Гръцко училище), гр. Ахтопол, която допринася за естетизирането на града и развитието на културния туризъм. Международната Лятна академия – Ахтопол 2015 се осъществява със съдействието на Община Царево и Кметство Ахтопол и с подкрепата на Societe Generale Експресбанк – дългогодишен партньор на Националната художествена академия.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук