11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Магарето на Бай Петко от Пъдарево стана звезда /видео/

Магаре наливащо се със вино стана атракция по време на традиционния празник на лозаря и винаря в село Пъдарево община Котел. Петко е магарето на което подобаващо се падна честта да дърпа каляската на Трифон Зарезан в триумфалното шествие до лозовите масиви на селото. Собственикът на добичето Бай Петко разкрива „Котелнюз“ подробности относно силното влечение на магарето към виното.

В дъното на нещата е приятелството между двамата адаши от където във времето е възникнал и интереса към чашката с която вече 65 г. голям Петко не се е разделял.

Магарето от малко било много любопитно и редовно навирало муцуна във всяко едно нещо което стопанина му хапвал и пийвал. Със своята кротост и благ характер животното станало толкова близко с човека, че винаги когато били заедно на къра или лозето поделяли хапка и пивка. Бай Петко не крие, че обича да си пийва винце, все пак е от сунгурларската долина където водата много не е на почит. И така година подир година по край голям Петко магарето Петко се научило да пие вино. По време на гроздоберите много си падал по шарата, често пакостял на хората като обръщал бидони и туби до като се мъчил да ги отваря.

Стопанина разказва, че не веднъж двамата са се прибирали от почерпка с каруцата, като малък Петко обърквал пътя към дома. Преди време магарето толкова се натряскало, че легнало и заспало насред нивата а Бай Петко се прибрал пеш в селото.

С приятели пробвали да разберат дали магарето ще прояви интерес и към ракията но ударили на камък. Още до като подушел спиртния аромат Петко се изправял на задни копита и започвал да хвърля къчове.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук