23.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Малина Стратиева: „ Инфраструктурата на Слънчев бряг ще бъде продадена чрез търг с явно наддаване или с конкурс. Съветът на директорите решава до дни”

  Съветът на директорите на „Слънчев бряг“АД трябва да вземе решение за продажбата на улиците, тротоарите и В и К мрежата на курорта. Това съобщи в интервю за bszone.info  изп. директор на дружеството Малина Стратиева. Съгласно устава на „Слънчев бряг“АД, което е частно-публично дружество, с държавно участие и е в процес на приватизация, единственият вариант е продажбата да стане  чрез търг с явно наддаване или чрез конкурс. Вече имало интерес към продажбата след като стана ясно, че Община Несебър няма да купи инфраструктурата. Стратиева отхвърли категорично твърденията, че държавата  рекетира общината като иска тя да заплати 56 млн. лв. за да вземе улиците на Слънчев бряг. „ От страна на държавата рекет не може да има, защото предложението за закупуване на инфрастуктурата, всъщност, дойде от предходното общинско ръководство. Това стана  на среща в Министерството на  икономиката. На базата на последвало  решение на общинския съвет Съветът на директорите взе решение да продаде инфраструктурата на общината“, обясни Стратиева. Според нея  истината е, че новата общинска администрация и новоизбраният общински съвет искат, всъщност, инфраструктурата да им бъде прехвърлена безвъзмезно. „ Имаше дори предложения да им прехвърлим улиците за 1 Евро ! Това е невъзможно по Търговския закон, да не говорим за принципите на пазарната икономика. Безмислени са и предложенията държавата да компенсира акционерите! Питам аз, как ще бъдат  компенсирани 3372 акционери?“.

 Сигурно ще има сътресения ако инфраструктурата попадне в ръцете на частници, прогнозира Стратиева. 156 са собствениците в Слънчев бряг- Изток и новият собственик ще трябва да се работи с тях. Що се отнасяло до заплахите, че Несебър ще спре да чисти курорта, ако се появи частен собственик на улиците, Стратиева обясни, че дружеството си плаща такса смет и за тази дейност може да се наеме фирма. Следващият собственик може да върне бариерите в Слънчев бряг ако получи съгласието на хотелиерите.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук