10.4 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Математици влизат в съда

Кога в България ще бъде въведено електронното правосъдие, какъв е пътят на една жалба в съда, какво означава прозрачна съдебната система? На тези и други въпроси ученици от Х и ХІ клас на ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ ще получат отговори по време на инициативата „Ден на отворените врати“ в Апелативен съд Бургас и в Административен съд Бургас.

Събитието се провежда по повод 16 април – Денят на Конституцията и професионален празник на юриста. Бургаски математици ще влязат в Съдебната палата на Бургас на 14 април в 13.30 часа. Информационният тур започва от Апелативен съд Бургас, където ще научат повече за електронното правосъдие, като част от съдебната реформа в страната и за това как елекронизацията ще направи работата на съда по-ефективна и прозрачна.

Учениците ще имат възможност да разгледат съдебните зали и да се запознаят със спецификатата на работа на отделните отделения в съдилището.

Втората част от програмата включва представяне на вътрешноорганизационната дейност на Административен съд Бургас – деловодство, регистратура, зали, правила за посещение и поведение по време на съдебно заседание. Предвидена е среща с ръководството на институцията.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук