13.8 C
Бургас
петък, април 19, 2024

МБАЛ Поморие има нов управител и сключен договор със Здравната каса

На вчерашното си заседание Общински съвет Поморие избра д-р Женя Караилиева-Георгиева за управител на МБАЛ-Поморие, с 19 гласа „за”. Процедурата за избор на управител се проведе в три етапа – по документи, с представяне на програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период и чрез събеседване. Комисията, която проведе конкурса, оцени представената от д-р Караилиева програма за развитието болницата в Поморие с Отличен (6).

С решението си, Общинският съвет възлага на кмета на Община Поморие Иван Алексиев да издаде заповед за назначаване на д-р Караилиева за управител на  „МБАЛ-Поморие” ЕООД, като дружеството ще се представлява и управлява от управителя и прокуриста, действащи заедно или поотделно.

Д-р Женя Караилиева-Георгиева е работила като специалист в отделението по ендокринология в МБАЛ-Бургас и като детски ендокринолог в МЦ „Николай Чудотворец“-Бургас.

През месец май 2016 г., МБАЛ Поморие сключи допълнително споразумение с Националната здравноосигурителна каса за оказване на болнична помощ по клинични пътеки и договор за извършване на амбулаторни процедури, с което се гарантира комплексното обслужване на пациентите на МБАЛ Поморие, като част от стратегията за стабилизиране на болницата.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини