13.2 C
Бургас
петък, март 29, 2024

МВР слага край на рекета при КПП-та в Слънчев бряг

Не всички хотелиери в к. к. Слънчев бряг отхвърлят идеята на държавата да поеме пропускателния режим в комплекса. Голяма част от браншовиците всъщност приветстват намерението на вътрешното министерство да изземе функциите на частните охранителни фирми, които към днешна дата все още имат служители на КПП-тата. От МВР многократно обясниха как точно ще се извършва пропускателния режим и кои превозни средства ще бъдат селектирани за проверка.

„Тук не говорим за сто-процентово затваряне на Слънчев бряг. Ще се осъществява контрол на лица и автомобили, които попадат в така наречения „рисков фактор”. Някои от хотелиерите и туроператорите разбраха това неправилно. Те смятат, че комплекса ще стане едва ли не обетована земя. Котрол има и към момента. Това, което предстои да се направи, цели повишаване на безопасността”, обясни пред “zonaburgas” говорителят на ОД на МВР – Бургас Цветелина Рандева.

„Държавата отдавна трябваше да осъществява контрола. Слънчев бряг беше затворен преди години, нямаше дори коли”, твърдят браншовици. Според тях, комплексът е направен за използване от организирани туристи, което предполага, че много малка част от тях идват с автомобилите си. Част от хотелиерите са категорични, че проблеми с пропускателния режим няма да има.

„Частните фирми създаваха много проблеми през годините. Много от колегите се оплакваха многократно”, обясни и Георги Николчев, председател на Асоциацията на собствениците в туризма във връзка.

Очакванията са режимът за пропускане на МПС-та дори да се облекчи, след като на постовете ще застанат служители на МВР. Източници на “zonaburgas” съобщиха, че частните охранителни фирми от години рекетират дистрибуторите, които зареждат хилядите обекти в курорта. Спират се дори камионите за сладолед. Проверките обикновено са бутафорни и целят някаква облага.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини