28.1 C
Бургас
вторник, април 16, 2024

Меркел: Решаването на проблема с бежанците е национална задача на Германия

Преодоляването на миграционната криза е национална задача на Германия. Това заяви канцлерът Ангела Меркел в обръщение към гражданите на страната, цитирана от BTV.

„Федералните провинции, общините, държавата – всеки тук е длъжен да даде своя принос (в решаване на проблема)”, каза Меркел и съобщи, че германските власти са в тясна връзка с районите по този въпрос.

Въпреки увеличаването на разходите заради притока на бежанци, правителството на Германия според Меркел не възнамерява да се отказва от плановете за постигане на балансиран бюджет.

Ние не можем просто да вземем и да кажем “тъй като пред нас стоят трудни задачи, балансираният бюджет или въпросът за държавната задлъжнялост въобще вече не играе роля”, заяви канцлерът. Трябва по нов начин да очертаем приоритетите, подчерта тя.

 

Германия очаква до края на годината да получи до 800 000 молби за предоставяне на статут на бежанец. По данни на германското вътрешно министерство от началото на годината в Германия са пристигнали 413 000 кандидати за този статут. Приблизително една трета – 112 000 идват от Сирия.

Стотици мигранти, дошли от Унгария през Австрия, пристигнаха днес на гарата в Мюнхен, Южна Германия, където се чакат още дванадесетина влака до края на деня, предаде АФП, позовавайки се на федералната полиция. До края на деня се очаква в Германия да влязат до 7000 мигранти.

Междувременно към 500 имигранти, блокирани от няколко дни в Унгария, започнаха нов пеши поход от централната гара на Будапеща към австрийската граница, на разстояние 175 км, предаде кореспондент на АФП.

Вчера близо 1200 имигранти тръгнаха към австрийската граница, принуждавайки унгарските власти да превозят хиляди други с автобус до границата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук