13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

До края на ноември избират изпълнител за обходния път на Поморие

Продължаваме работа по обходите на Поморие и Ахелой, както и в участъка между двата града, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в Несебър, където участва в Осмата национална конференция по пътищата.

Тръжната процедура за обходния път на Поморие е към края си, офертите на участниците в нея са разгледани и до края на ноември трябва да има избран изпълнител. Малко по-назад е процедурата за избор на строител на обхода на Ахелой, допълни Павлова.

Междувременно трябва да бъдат разгледани парцеларните планове, които да бъдат одобрени от експертен съвет и след това внесени за одобрение от Министерския съвет, разясни тя. След като това стане, ще стартира процесът по отчуждение на имотите, като за нещо ще разчитаме на съдействие от местната власт. Очаквам активната строителна дейност да може да започне по-скоро през 2017 г., при наличие на осигурено финансиране, заяви министърът.

Павлова припомни, че заради получени оферти на стойност, надвишаваща максимално определения бюджет, тръжната процедура за избор на строител на пътя между двата града е прекратена.

Междувременно излезе доклада по оценка на въздействие върху околната среда, в който са заложени сериозни допълнителни мерки по отношение изграждането на пътя, заяви тя. Сега той се допроектира, като трябва да бъде повдигнат с около 1 м, и да бъдат предвидени допълнителни съоръжения и дейности с цел опазване на околната среда и животинските видове, обясни министърът и допълни, че това ще увеличи индикативната цена на проекта и тя ще достигне 24 млн. лв.

След като проектът бъде окончателно завършен, ще бъде обявена нова тръжна процедура за избор на изпълнител, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството, като заради новата стойност на обекта, за изграждането му ще се разчита на целево финансиране от националния бюджет.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук