11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Мирослав Найденов: В Дирекцията „Развитие на селските райони“ има сериозни нарушения

Проверките в Министерството на земеделието продължават и всички служители, за които има констатирани сериозни нарушения,  ще бъдат предадени на прокуратурата. Това заяви днес в Бургас земеделският министър Мирослав Найденов в отговор на обвиненията на депутата Яне Янев, че корупцията в земеделското министерството продължава. В държавен фонд „Земеделие“ в момента тече  проверка от Европейската комисия и европейската Сметна палата, каза днес министърът на земеделието. Той заяви, че очаква резултатите от нея с известно притеснение защото констатациите могат да доведат до тежки последици за България, какъвто беше случаят със замразените средства по програма САПАРТ. Той гарантира, че след смяната на ръководството на  фонда корупционните практики са прекратени, но не може да даде гаранция за изминал период. В момента тече и проверка в Дирекция „Развитието на селските райони“, където до 2013 г. предстои да бъдат усвоени 3,2 милиарда Евро.

Министър Найденов каза още, че у нас ще бъдат регистрирани 4 рибарски пристанища. Усвояването на средства по оперативна програма „Рибарство и аквакултури“ се е забавило, но може да бъде наваксано, смята министърът. За рибарските пристанища, страната ни има да усвоява 16 млн.Евро.

Земеделският министър освободи днес от длъжност директорът на Областната земеделска служба Селим Исса . В службата ще бъде направена проверка за работата и до сега.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук