18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Митничари започват проверки в Слънчев бряг за фалшив алкохол. МВР погна джебчийките

В съвместните проверки на полицията и данъчните по морето от това лято се включват и митничари. Това стана ясно от брифинг на създадения през миналата година координационен център, чиято цел е да осигури спокойствието на туристите, както и борбата с контрабандата и сивия сектор.

Служителите на агенция „Митници” ще следят за нелегални спиртоварни, които захранват баровете по морето с фалшив алкохол и продажбата на акцизни стоки.

Георги Костов- директор на Агенция „Митници”  –Средно ще имаме постоянно присъствие между 30 и 50 опитни служители, които да бъдат на разположение на координационния център. Те ще бъдат в екип с колегите от националната полиция и с колегите от НАП.

Освен командированите до сега 1000 полиция по морето, ще бъде увеличен и броя на оперативните работници.

Гл. комисар Христо Терзийски- директор на ГД „Национална полиция” -„Установихме, че на територията особено на Слънчев бряг се засилват процесите на привличане на крими контингент особено по линия на джебчийски кражби от два областни центрове . Това са Плевен и Силистра

И това лято ще продължат съвместните проверки на полицията и данъчните на скъпите коли и яхти в Слънчев бряг. Ще бъдат командировани и допълнително 10 служители на пътна полиция с техника и тестове за наркотици и алкохол. Продължават и проверките на данъчните за укриване на обороти.

Васил Панов- директор на „Данъчно-осигурителен контрол“ в НАП-За съжаление сме длъжни да пристъпим към тази мярка, тъй като глобите не им обръщат достатъчно внимание , така че от тази година нарушители на закона, при неиздаване на касова бележка ще бъдат запечатвани в срок от 24 часа от установяване на нарушението.

В момента се търси специализирана лаборатория на МВР, която да установи какво съдържат продаваните балони с райски газ в Слънчев бряг.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук