18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Младежи обикалят света с електромобил, минават през България

Трима младежи, фенове на електромобилите, пристигат в България. Pilgreens (Зелените пилигрими) ще останат в страната ни днес и утре. Посещението им на София е част от 120-дневно пътуване с напълно електрическа малка количка от Тайланд до Франция, съобщиха от Българската Асоциация Електрически Превозни Средства (БАЕПС), които са техен партньор.

Карен, Реми и Лудвиг са студенти по международен мениджмънт в IAE, Училището по мениджмънт в Tулуза, Франция, двама от тях имат дипломи от Колежа по мениджмънт на водещия Университет Махидол в Бангкок. Като част от последната година на обучението си създават неправителствена организация, която цели популяризацията на електромобилността.

През юли тази година тримата тръгват от Бангкок на път за Тулуза с тайландски тип електрическа триколка тук тук. Количката на младежите е проектирана в Холандия, а произведена в тук тук фабрика в Тайланд. Оборудвана е със соларни панели. Движи се със до 70 км в час, може да измине 350 км с едно зареждане. Поема 400 кг или седем души.

Pilgreens имат за цел да покажат на повече хора по-света, че трябва да се обърнат към електромобилността. За това те ще преминат през 15 страни, сред които и България. Париж е крайната им дестинация, където от 30 ноември до 11 декември ще се състои Световната конференция на ООН за климатичните промени, в която младежите ще участват, уточниха от БАЕПС.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук