16.5 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

МРРБ с мерки срещу обезлюдяването на Странджа

Целенасочени мерки ще борят обезлюдяването в Странджа. Това каза днес министърът на регионалното развитие, Лиляна Павлова, която откри обходния път на Малко Търново.

Според нея, до изпълнението на конретни мерки ще се пристъпи след изготвянето на подробен анализ, който да покаже кое ще бъде най-полезно за отделните райони. Освен Странджа, управляващите ще умуват и как да спрат обезлюдяването в Северозападна България и Родопите.

Министърът на регионалното развитие допълни, че ще се работи ударно по тези проекти, за които е сигурно, че финансиране ще има. Останалите ще бъдат заложени в 3-годишната бюджетна рамка на страната, считано от следващата година или иначе казано, ще се изпълняват с държавни пари.

*Обходният път на Малко Търново
*Обходният път на Малко Търново

Днес стана ясно, че е започнала процедура по изготвянето на технически проект за ремонт на пътя Малко Търново – Царево. Припомняме, че за тази реконструкция на отсечката от години настояват кметовете на двата общински центъра.

Отсечката е с дължина 56 километра. От думите на Лиляна Павлова обаче стана ясно, че към момента не е ясно с какви пари ще бъде финансиран обекта.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук