24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Мутафова получи Наградата на София за творчески принос

С награди за творчески принос за Стоянка Мутафова и Джон Савидж започна 21-ият София филм фест. За да връчат отличията, на сцената в зала 1 на НДК бяха столичният кмет Йорданка Фандъкова и служебният министър на културата Рашко Младенов.

„Преди 15 години обявих Стоянка Мутафова за „паметник на културата“, припомни Младенов. По думите му, ако киното е седмото изкуство, то Мутафова е осмото. „Най-голямата ми радост е, когато направя нещо и се хареса на хората“, сподели Мутафова. Тя посочи, че от всичките награди най-много се радва на Наградата на София, защото е родена тук, Предава „Дарик радио“.

„Няма какво да ви занимавам със себе си, добре съм“, каза още Мутафова и добави: „Кажи, баба, тенк ю“. Джон Савидж, с над 200 роли във филми, получи Наградата на София за изключителен принос в киното. На сцената на зала 1 на НДК той влезе в ролята на „придружител на Стоянка Мутафова, дошъл специално от Лос Анджелис“.

Двайсет и първият София филм фест започна с прожекция на филма „Белгийският крал“, копродукция на Холандия, Белгия и България.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук