24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Наемателят на 4You задържан с европейска заповед за арест в Испания

Данаил Петков, публично известен като наемател на ресторанта 4You в Слънчев бряг, където на 8 юни имаше стрелба с убит и двама ранени, е задържан зад граница, съобщи „24 часа“.

За Петков е била издадена европейска заповед за арест и той е бил пуснат за международно издирване.

Петков не се появи на т.нар. частична възстановка на случая, проведена в заведението на 28 юни, веднага след която бе арестуван съдружникът му Николай Иванов. Той е един от четиримата, на който вчера спецсъдът наложи постоянна мярка задържане под стража.

Петков даде първото си интервю пред „24 часа“. След това е решил да напусне страната.

По случая е изяснено, че около 21 ч. на 8 юни в ресторант 4You е влязъл Димитър Желязков-Очите, с бронежилетка и пура в ръка, заедно с десетина съподвижници. Минута по-късно започва стрелба, при която е убит 46-годишният Александър Алексиев, гард на Очите, а самият Желязков – лошо ранен.

На този етап няма оповестени данни от прокуратурата за противоправно поведение от страна на Очите и гардовете му. Не се коментира причинно-следствената връзка между влизането на Желязков и групата му в заведението и последвалия конфликт със стрелба, както и фактът, че служители на „Аркус“, в която той е консултант,  са получили нареждане да се съберат пред „4you“.

Задържани са 7 души, обвинени като организирана престъпна група с лидер Божидар Кузманов – Кравата.

Самият Кузманов е в неизвестност, предполага се, че за него също е издадена европейска заповед за арест.

Междувременно стана ясно, че управлението на ресторант 4You e поето от пълномощник, който вече е депозирал жалба до Районното управление на полицията в Слънчев бряг за присъствие на хора от обкръжението на Митьо Очите в близост до заведението късно в петък вечер. Според жалбата групата, в която е била и по-голямата дъщеря на Желязков, е правела снимки на ресторанта и клиентите, които са били там в първата вечер на отварянето му. Срещу 4You има стоянка на таксита, ползвана от фирмата на Желязкови.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини