9.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Наказание пет години лишаване от свобода получи мъж за трафик на хероин

Наказание пет години лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие получи Гюнай Хълмиев и глоба в размер на 5 000 лева, след като бе признат за виновен в извършване на престъпление против митническия режим. На 06.03.2015 год. на ГКПП – Малко Търново от Република Турция към Република България обвиняемият пренесъл през границата на страната девет пакета с високорисково наркотично вещество – хероин с общо тегло 9 062.620 грама на обща стойност 815 635.80 лева, с лек автомобил „Фолксваген Голф“, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите и Наредбата за условията и реда за разрешаване на дейностите по този закон. Пакетите хероин са били укрити в газовата бутилка на автомобила.

Наказанието е наложено с одобрено от Бургаския окръжен съд споразумение за решаване на досъдебно производство, образувано срещу Хълмиев. С постигнатото споразумение между Окръжна прокуратура Бургас и неговия защитник, той се признава за виновен в извършеното престъпление и с подписа си декларира, че разбира последиците от приключване на делото по този ред, като влязла в сила присъда и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

Съдебният състав намери предложеното споразумение като непротиворечащо на закона и морала и го одобри. Съдът прекрати наказателното производство срещу Хълмиев и потвърди наложената спрямо него мярка за неотклонение задържане под стража до привеждане на наказанието в изпълнение. Окръжен съд Бургас разпореди предметът на престъплението да бъде унищожен, а автомобилът, послужил за извършване му да бъде отнет в полза на държавата.

Актът е окончателен и неподлежи на обжалване.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук