8.8 C
Бургас
вторник, март 19, 2024

НАП: Всеки втори търговец в Слънчев бряг крие обороти

Питейните заведения, нощни клубове, кафенета и паркинги на територията на Слънчев бряг масово не отчитат оборотите си. Това показват данните от проверките на НАП в курортния комплекс през изминалия уикенд, съобщиха отпресцентъра на Националната агенция за приходите.

Така например по време на откритото наблюдение на 18 юни, паркинг отчита с 1200% повече оборот, отколкото седмица по-рано. Тогава са издадени касови бележки само на 13 клиента на съоръжението. Не по-различна е ситуацията и с нощните заведения на територията на известния курорт. Дискотека, част от популярна верига, регистрира оборот от 32 000 в нощта, в която инспекторите на НАП следят издаването на фискални бонове. Седмица по-рано същият клуб е отчел три пъти по-нисък оборот. Друго нощно заведение отчита 5 пъти по-високи приходи от тези, които са регистрирани седмица по-рано и 9 пъти по-високи от тези, регистрирани година по-рано, в събота, на 13 юни 2015 г.По време на наблюденията при почти всички заведения в Слънчев бряг данъчните отчитат значително покачване на оборотите, когато следят за издаването на фискални бонове. На собствениците на няколко обекта ще бъдат направени ревизии като физически лица, а наблюденията на заведенията ще продължат и през целия туристически сезон, допълват от НАП. Общо за трите дни на интензивни проверки на територията на Слънчев бряг (от 17 до 19 юни) данъчните са проверили близо 300 обекта. Присъствието на инспектори на приходната агенция ще продължи до края на сезона по цялото Черноморие. По време на проверките данъчните използват разнообразни методи за контрол, сред които покупки на принципа на тайния клиент, стотици обекти са поставени под пряко физическо наблюдение, а оборотите на хиляди други се следят в реално време чрез дистанционната компютърна връзка на касовите апарати със софтуера на НАП.
От НАП напомнят на гражданите, че могат да подават сигнали за търговци, които укриват оборот или не издават касови бележки на телефон 0700 18 700.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини