20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Николай Димитров: Ще работя в синхрон с общинския съвет

Общинският съвет в Несебър е с нов председател. Това е бизнесменът  Румен Кулев от местната коалиция „СИЛА”.  Неговата кандидатура беше издигната заедно с тази на досегашния председател на местния парламент Благой Филипов. В резултат на тайното гласуване, в което участваха 20 съветници, Румен Кулев бе избран с 11 гласа. 9 бяха гласувалите за Благой Филипов.

След избора на нов председател кметът Николай Димитров заяви, че се надява на конструктивна работа и с новия председател на общинския съвет.

Учредителната сесия на новоизбрания Общински съвет започна с  полагане на клетва от новите съветници и кметовете на населени места. Кметът на Несебър Николай Димитров благодари на своите съграждани, че са го назначили за трети път на този пост. Той подчерта, че работата в Общинска администрация ще продължи както и досега- в синхрон с Общинския съвет.

Областният управител Вълчо Чолаков, който присъства на тържествената сесия, пожела на кметовете и управляващото мнозинство в Общинския съвет да изпълнят предизборните си обещания. Първото заседание на Общинския съвет по традиция бе открито от най-възрастния от присъстващите общински съветници –Славчо Станелов,

По време на тържествената сесия, кметът Николай Димитров бе удостоен със званието „следовник на народните будители“ от Върховния читалищен съвет на Съюза на народните читалища, за изключителния му принос в отстояване на българската духовност. Грамотата му бе връчена от  Николай Дойнов, председател на Съюза на народните читалища в България, който му подари скулптура на Дон Кихот.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук