9.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Нов спортен комплекс ще отвори врати до края на годината в комплекс „Изгрев“

Община Бургас започна строителството на нов спортен комплекс в жилищен комплекс „Изгрев“. Проектът е на стойност 2 млн. лева и ще бъде готов в края на годината. Хора с увреждания и деца до 12 години ще ползват спортната база безплатно. На територията на Спортен комплекс „Изгрев“ ще има обслужваща сграда на два етажа, разполагаща със съблекални, бани, административна част, заведение, две зали за обща физическа подготовка и лекарски кабинет. В останала част ще бъдат обособени 2 футболни площадки, 3 тенис корта, игрища за баскетбол и волейбол, закрита площадка за тенис на маса, комбинирана детска площадка, фитнес на открито.  Комплексът ще включва и игрище за петанка – популярна по света, френска игра с топки, която е подходяща за всички възрасти, включително и за хора с увреждания.

По думите на управителя на общинско предприятие „Спортни имоти“ Живко Иванов, отделните площадки на спортния комплекс ще бъдат оборудвани със специализирани настилки, отговарящи на всички съвременни изисквания на съответните спортни федерации и изискванията за безопасно ползване.

Настилката за баскетбол е сертифицирана от Международната баскетболна асоциация. Тя е подходяща още за волейбол и минифутбол, демонтира се лесно и ще може да се мести с цел организиране на спортни прояви и на други места в града. Всички спортни площадки ще са заобиколени с огради, устойчиви на ударите с топка и на влажния бургаски климат. Постоянното осветление ще позволи практикуването на спорт и в тъмната част на денонощието.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук