13.2 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Няма данни за пострадали българи при атентата на летището в Истанбул

Посолството на Република България в Анкара и Генералното консулство на страната ни в Истанбул следят ситуацията след атаките на Международното летище „Ататюрк” в Истанбул. Поддържа се постоянна връзка с компетентните турски власти. Към момента няма данни за пострадали български граждани. Български консул е на летището и следи развитието на събитията.

Има и пострадали чужденци от кървавия атентат на летището в Истанбул, съобщи репортер на Нова телевизия от мястото на трагедията.

Един руски гражданин е пострадал в резултат на терористичния акт, предаде ТАСС. „Това е Александър Лубнин, така се представи той, когато говорихме по телефона. Неговото руско гражданство потвърдиха от болницата, но от полицията все още не сме получили официални данни“, коментират от руското дипломатическо представителство.

При взривове на летище „Ататюрк” загинаха поне 36 души, а около 150 са ранени. Жертвите са 50 според някои данни. По първоначални данни отговорност за атаката е поела „Ислямска държава“.

След касапницата са отменени много полети, включително и два на летище София.

Образували са се големи опашки от тирове на границата ни с Турция, съобщи Гранична полиция. Задръстването е 6 км на „Капитан Андреево”, а на ГКПП Лесово е 2 км.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини