12.1 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Няма забрана за нудизъм

Няма забрана, скрепена със санкция и няма изричен ред, който да забранява нудизмът в България. Обособените места като „нудистки“ на някои плажове по Черноморието изцяло неписано като правило и по-скоро обичай за този вид плажуване, посочва проверка на „Дневник“ в закона и нормативната уредба и запитване до отговорните институции.

Повод за проверката как е уредена нудистката практика у нас стана нарастващ конфликт между плажуващите от десетилетия нудисти и новия наемател фирма „Тйва интернешънъл“ на плаж „Къмпинг Делфин“ – най-старият нудистки плаж в Южното Черноморие. Плажуващи там съобщиха, че през уикенда са били гонени от служители на полицията в събота, а в неделя наемателят постави табела, указваща че това не е нудистки плаж.

Това се случва след редица нередности на мястото: след констатирана незаконна сеч в гората над плажа през май, незаконно поставена стълба от наемателя – мястото на стълбата съвпада с изсечената просека, но наемателят отрича да има общо със сечта, а прокуратурата още разследва кой е нарушителят; липса на съгласувателни документи, които наемателят е длъжен да подаде в екоинспекцията, преди да заочне каквито и да е дейности в две защитени от природен парк „Странджа“ – тези документи са били подадени постфактум, е научил екипът на медиата от РИОСВ-Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук