16 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Обвиниха Рочата за нападението на полицаи с мачете

Районна прокуратура – Бургас за два месеца приключи разследването и внесе в съда обвинителен акт срещу 26-годишен мъж за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на власт и извършено с изключителен цинизъм и дързост

Срещу Димитър Харалампиев, по прякор Рочата, е повдигнато обвинение и внесен обвинителен акт за това, че от около 23.50 часа на 12.04.2016 г., до около 00.20 часа на 13.04.2016г. в гр.Бургас в ж.к.“Възраждане“ и в сградата на І-во РУ Бургас, в условията на продължавано престъпление, извършил непристойни действия ,грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, съпроводени със съпротива срещу органи на властта-служители на Іво РУ Бургас и Сектор „Пътна полиция“ Бургас, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред и отличаващи се по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по чл.325 ал.2 вр. ал.1 вр.чл.26 ал.1 от НК.

Случаят е от преди два месеца, когато Димитър Х. със лек автомобил „Мазда“ криволичил по пътното платно в ж.к.“Възраждане“ и спрял пред полицейски автомобил на служители на І-во РУ Бургас. При извършената му проверка, Димитър Х. не изпълнил полицейските разпореждания, като отправил към полицаите обидни думи и направил опит да удари един от тях. Служителите на реда предприели действия по задържането му, като подсъдимият оказал яростна съпротива на полицейските служители и посегнал да извади нож тип „мачете“. При задържането му в него е установен и още един нож. Димитър Х. бил отведен в сградата на І-во РУ Бургас, където продължил да псува и обижда по особено циничен начин полицейските служители.

Наказанието, предвидено за извършеното престъпление по чл.325 ал.2 от НК, е до 5 години „лишаване от свобода“.

Делото е насрочено за разглеждане от Районен съд Бургас на 20.07.2016г.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини