13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Обвиняемите за стрелбата срещу Димитър Желязков-Очите остават задържани под стража

Апелативен съд – Бургас потвърди ареста на Радослав Димитров и Георги Иванчев, разследвани за опит за убийство на Димитър Желязков –Очите. Двамата за обвинени по чл.116 , ал1 ., т 6 , вр. с чл.115, вр. чл.18, ал 1 от НК – за това, че на 08.06.2016 г. в условията на независимо съизвършителство, всеки от тях е направил опит умишлено да умъртви Димитър Желязков с огнестрелно оръжие, като деянието е довършено, но не са настъпили предвидените в закона и искани от дееца обществено опасни последици и престъплението е извършено по начин и средства, опасни за живота на мнозина.

За това деяние законът предвижда наказание „лишаване от свобода от 15 г до 20г.“,“доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна“. Радослав Димитров и Георги Иванчев обжалват пред въззивната инстанция определението на Окръжен съд-Бургас, с което им е наложена най-тежката мярка за процесуална принуда “задържане под стража“.

След като се запозна с направените по делото оплаквания, събраните доказателства и изслуша становищата на страните съдебният състав прецени, че определението на Бургаския окръжен съд е правилно, обосновано и  законосъобразно и следва да бъде потвърдено.

Макар и в начална фаза на разследването, до този момент са събрани голям брой гласни, писмени и веществени доказателства, както и заключенията на трите експертизи, от които може да се направи обосновано предположение, че Димитров и Иванчев са извършили престъплението, по което за привлечени като обвиняеми.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини