9.3 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Облагородяват пространството около монумента на Свети Георги Победоносец

И днес продължава работата по издигането на монумента на Свети Георги Победоносец в Поморие. Тежката бронзова композиция бе успешно транспортирана до града ни и дейностите по нейното инсталиране започнаха на 21.10.2015 г., непосредствено след пристигането й.

Основните елементи на фигурата бяха позиционирани върху бетоновия постамент още вчера. Днес предстои монтирането на кръста и копието и поставянето на патинирано покритие.

монумент свети георги

Скулптурата на Светеца се изгражда в зелената площ пред източната ограда на Манастир „Св. Георги” и отличната й видимост е осигурена от всички страни. Величието на монумента ще бъде подчертано и чрез облагородяване на пространството около него.

От двете страни на паметника ще се изградят алеи – подходи, настлани с павета, а „зелената ограда” на манастира ще бъде освежена с нови иглолистни дървета и ниски широколистни храсти. Предвидено е ново лед осветление и три къта с пейки за сядане, които да приютяват както поклонниците в манастира, така и туристи, дошли, за да се насладят на респектиращата скулптура на Свети Георги Победоносец.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук